Permanente valbeveiligingssystemen

Installatie op maat

Een permanent valbeveiligingssysteem kan een goede maatregel zijn tegen valgevaar op een dak of bij het beklimmen van een ladder.

Een horizontaal systeem op een dak bestaat vaak uit een staalkabel of rail waaraan de gebruiker verbonden is op zo’n manier dat hij veilig op het dak kan werken.

Verticale systemen worden vaak ingezet om valgevaar op ladders weg te nemen terwijl de gebruiker zo goed als ongehinderd de ladder kan beklimmen.

Voor zowel horizontale als verticale systemen geldt dat de installatie hiervan maatwerk is. Industrieel Klimmen helpt je hiermee graag verder. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Installatie is maatwerk

Industrieel Klimmen helpt je graag verder met het uitdenken, leveren, plaatsen en onderhouden van verticale valbeveligingsystemen. Het adviseren, inmeten, installeren en keuren van deze systemen is maatwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Installatie van permanente valbeveiliging 01

 

Horizontaal systeem
Verticaal systeem

Horizontaal systeem

Horizontaal systeem

Wij leveren horizontale valbeveligingssytemen van ABS Safety. Deze Duitse fabrikant levert uiterst degelijke RVS systemen die geschikt zijn voor alle soorten ondergronden en situaties.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

Valbeveiliging voor zonnepanelen

Betrouwbare valbeveiliging van ABS Safety speciaal voor de frames van PV-panelen K2 Dome 6.10 en K2 Classic. De permanente aanlijnvoorziening is gebaseerd op een 6mm rvs kabel die L-vormig om 2 zijden van de PV-panelen wordt geleid.

Valbeveiliging voor platte daken

Afbeelding van een passerbaar valbeveiligingssysteem voor op platte daken van ABS Safety

Dit type staalkabelsysteem wordt dusdanig ontworpen en geplaatst dat valgevaar op platte daken wordt weggenomen. Daarbij worden alle delen van het dak bereikbaar gemaakt, en er wordt rekening gehouden met de locatie van de daktoegang en bestaande installaties op het dak.

Deze systemen zijn geschikt voor montage op onder andere:

 • Houten daken
 • Betonnen daken
 • Metalen daken
 • Felsdaken

Overhead leeflijn

Afbeelding van een overhead valbeveiligingssysteem van ABS Safety

Dit type leeflijn wordt vaak toegepast:

 • in garages zodat er veilig op en om voertuigen gewerkt kan worden
 • boven smeerputten
 • aan gevels

Horizontaal railsysteem

Er zijn ook situaties waar een railsyteem een betere keuze is vanwege technische redenen of estethische overwegingen. In dat geval bieden de railsystemen van Harken Industrial oplossing. Deze hoogwaardige geanodiseerde aluminium rail kan door middel van bochtstukken, eindstukken, T-stukken en tal van brackets perfect geschikt gemaakt worden voor jouw toepassing.

Het Harken LONG-SPAN ACCESS RAIL systeem kan gebruikt worden als ankerpunt voor zowel valbeveiliging als rope acces.

Specificaties voor valbeveliging:

 • Maximale overspanning: 3m
 • Maximaal aantal gebruikers: 4 personen

Specificaties voor rope access:

 • Maximale overspanning: 1,5m
 • Maximaal aantal gebruikers: 2 personen

Het railsyteem van Harken kan daarnaast in iedere gewenst RAL-kleur geleverd worden!

Verticaal systeem

Verticaal systeem

Valbeveiliging voor op ladders

Valgevaar bij beklimmen van een ladder kan onder andere weggenomen worden door de installatie van een verticaal valbeveiligingssysteem. Wij werken hiervoor samen met de grootste fabrikant van valbeveiliging ter wereld: 3M DBI-SALA.

Voor ieder type ladder is een systeem mogelijk. Hierbij dient nauwlettend gekeken te worden naar zaken zoals het materiaal waaruit de ladder is opgebouwd, het type sporten, het aantal gebruikers wat gelijktijdig van het systeem gebruik maakt, en de omstandigheden waarin de ladder geplaast wordt. De Cabloc en Ladsaf systemen die wij vaak adviseren zijn zeer geschikt om op een modulaire manier een veilige situatie op te bouwen.

Installatie is maatwerk

Industrieel Klimmen helpt je graag verder met het uitdenken, leveren, plaatsen en onderhouden van verticale valbeveligingsystemen voor op ladders. Het adviseren, inmeten, installeren en keuren van deze systemen is maatwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Installatie van permanente valbeveiliging 01