Training center

Training op maat of op locatie
Trainingsfaciliteiten 3d-tour
Bereikbaarheid & parkeren
Wat is GWO training?
Wat is IRATA training?
Hoe werkt hercertificeren van IRATA?
Trainingscatalogus (PDF)

Training op maat of op locatie

Veel van onze klanten hebben aangepaste wensen. Wij begrijpen dat specialistische werkzaamheden kunnen vragen om een persoonlijke oplossing.

Maatwerk

Er zijn tal van redenen waarom een standaard oplossing soms niet de beste oplossing voor je is. Denk hierbij aan een aangepast trainingsprogramma, of bijvoorbeeld training in een vreemde taal. We helpen je hier graag verder mee.

Training op jouw locatie

Soms is het praktischer dat wij naar je toe komen, om op jouw locatie training te geven. Jouw mensen trainen dan in de omgeving waar ze ook werken. Dat heeft voordelen, maar soms ook nadelen. Hierover gaan we graag met je in gesprek.

Hoe gaat dit in z’n werk?

Industrieel Klimmen BV   maatwerk trainingen 01

Trainingsfaciliteiten 3d-tour

Trainingsfaciliteiten

Bereikbaarheid & parkeren

Bereikbaarheid & parkeren

Industrieel Klimmen TRAINING CENTER
Vrijheidweg 35
1521RP Wormerveer
Nederland

We hebben veel parkeerplaatsen rondom het pand.
Je kunt hier gratis parkeren

075-7503600
training@industrieelklimmen.nl

Wat is GWO training?

GWO Training(en)

Een GWO (Global Wind Organisation) training is een gespecialiseerde training voor mensen die werkzaam zijn in de windindustrie, zoals in windturbines of in de scheepvaart. Dit kan zowel aan land zijn (onshore) als op zee (offshore). Deze training is verplicht voor iedereen die in deze industrie werkt. Zonder deze basistraining mag je deze werkzaamheden niet uitvoeren.

Industrieel Klimmen BV is sinds 2014 een leidende naam voor GWO training in Nederland. Bij ons vind je dan ook als eerste van Nederland de nieuwste GWO trainingen Enhanced First Aid (EFA) & Advanced Rescue Training (ART). Daarnaast bieden wij alle modules van de Basic Safety Training (BST) aan, met daarbij alle Refresher trainingen.

Opkomende windindustrie

De windindustrie is al lange tijd in opmars. Het is daarom ook van belang dat mensen veilig kunnen werken op hoogte. Daarnaast wordt in deze basis GWO (GWO BST) training ook geleerd hoe te handelen in een noodsituatie, zoals het redden van zichzelf of het toepassen van eerste hulp.

GWO trainingscentrum Wormerveer

Om de training zo effectief mogelijk te maken is een goede trainingslocatie essentieel. Hiermee kunnen de verschillende noodsituaties goed worden nagebootst zoals het evacueren vanuit een windturbine, het blussen van een brand in een windturbine of eerste hulp toepassen in kleine of smalle ruimtes. In ons uitgebreide GWO trainingscentrum in Wormerveer kunnen wij zeer veel gevarieerde situaties nabootsen. Zo hebben wij:

  • Verschillende laddersystemen met ieder hun eigen type valbeveiliging
  • Veel verschillende afdaalluiken
  • Een nagebootste toren, nacelle en hub, waar we met licht en rookeffecten diverse scenario’s nabootsen

Inhoud GWO basistraining: 5 modules

De basis GWO training bestaat uit 5 verschillende modules die zowel een theorie en praktijk gedeelte hebben. Alle modules moeten met een voldoende worden afgesloten om het gehele certificaat basis GWO training (GWO BST) te mogen ontvangen. Indien gewenst kunnen de modules ook los worden gevolgd. Aan de training gaat overigens ook een medische keuring vooraf.

Certificaat GWO training

Na het behalen van de 5 verschillende modules ontvang je het officiële certificaat wat af wordt gegeven door de Global Wind Organisation. Hiernaast registreren wij je in de WINDA database. Industrieel Klimmen heeft een omgeving waar je altijd actueel inzage hebt in je certificaten. Hiermee ben je gemachtigd om zowel onshore als offshore op hoogte te werken. Het certificaat is 2 jaar geldig. Wij adviseren echter om jaarlijks de GWO refresher trainingen te volgen.

Wat is IRATA training?

Wat is IRATA training?

IRATA betekent Industrial Rope Access Trade Association. Oftewel: een wereldwijde vakorganisatie voor industrieel klimmen.

Uiterst veilig systeem

Deze organisatie heeft in de afgelopen tientallen jaren een uiterst veilig systeem uitgedacht om industrieel te werken op hoogte met touwtechniek. Alles draait om veiligheid en dubbele borging van ieder onderdeel. Doordat dit zo’n veilig systeem is, heeft IRATA uitzonderlijk goede cijfers als het gaat om ongevalsstatistieken; het is dan ook de standaard geworden voor rope access werkzaamheden.

Hogeschool van hoogtewerk

IRATA training kan beschouwd worden als de hogeschool van het hoogtewerk. Middels specialistische materialen en technieken leren klimmers om moeilijk bereikbare plekken te bereiken zodat ze hier technisch werk kunnen uitvoeren. Deze training gaat een flink eind verder dan waar een basistraining werken op hoogte ophoudt.

Dus ik moet IRATA gecertificeerd zijn?

Of IRATA ook voor jou de meest geschikte training is, kan je je afvragen. Deze training is een van de meest gevorderde trainingen op touwtechnisch gebied. Maar… dat kan vóór of tegen je werken.

Je doet regelmatig touwtechnisch hoogtewerk

In een IRATA training leer je werken met allerhande specialistische materialen en technieken. Dat is hartstikke handig als je er daarna ook volop mee aan de slag gaat en week in week uit werkt met rope access. Op die manier blijf je de touwtechnieken allemaal goed in de vingers houden. In dit geval is IRATA een erg geschikte training voor jou.

Sporadisch hoogtewerk

Maar wat nu als je maar af en toe hoogtewerk doet? In dat geval kan het wel eens zijn dat al die speciale dingen die je geleerd hebt, ver wegzakken. Het wordt dan lastig om het materiaal juist te gebruiken, of om er praktisch mee aan de slag te gaan. Als je sporadisch klimt, is het misschien beter om niet aan rope access te beginnen en in plaats daarvan te kiezen voor een van onze andere basistrainingen.

Uitbesteden aan IRATA-bedrijf?

Het is in veel gevallen handiger om rope access werk uit te besteden aan een partij die het dat soort werk dagelijks doet. Mocht je tips willen voor bedrijven die je hiermee kunnen helpen, dan kunnen we je daar mee in contact brengen.

Hoe werkt hercertificeren van IRATA?

Hoe werkt hercertificeren van IRATA?

IRATA heeft per situatie regels opgesteld die gelden bij verschillende levels binnen IRATA. Is je IRATA certificaat verlopen kan je hieronder lezen welke situatie voor jou geldt. Kom je er niet uit? Neem contact met ons op!

Level Situatie Vervolg
1 1 of meer dagen verlopen 4 dagen L1 training, 1 dag assessment
1 > 2 Minimaal 1000 uur gelogd in IRATA log book 4 dagen L2 training, 1 dag assessment
1 > 2 Bij verlopen IRATA 4 dagen L1 training, 1 dag assessment

Aansluitend minimaal 150 nieuw gelogde uren in rope access

Gevolgd door 4 dagen L2 training, 1 dag assessment

2 1 of meer dagen verlopen tot maximaal 6 maanden 4 dagen L2 training, 1 dag assessment
2 6 tot 24 maanden verlopen 1 dag refresher training bij IRATA trainingscentrum

Gevolgd door 4 dagen L2 training, 1 dag assessment

2 Meer dan 24 maanden verlopen 4 dagen L1 training, 1 dag assessment

Dan 150 nieuw gelogde rope access uren

Gevolgd door 4 dagen L2 training, 1 dag assessment

2 > 3 Verlopen 4 dagen L2 training, 1 dag assessment

150 nieuw gelogde rope access uren

4 dagen L3 training, 1 dag assessment

3 Verlopen 1 dag tot 6 maanden 4 dagen L3 training, 1 dag assessment
3 6 tot 24 maanden verlopen 1 dag refreshertraining bij IRATA trainingscentrum

4 dagen training, 1 dag assessment

3 Meer dan 24 maanden verlopen 4 dagen L2 training, 1 dag assessment

Dan 150 nieuw gelogde rope access uren

Gevolgd door 4 dagen L3 training, 1 dag assessment

 

Zorg voor alle bovenstaande situaties voor een volledig ingevuld log book. Neem je log book mee naar de IRATA training. Als je geen IRATA log book meer hebt kan je een nieuwe aanvragen bij IRATA: link naar IRATA

Regel dit op tijd, want het kan een week of 2 duren.

Trainingscatalogus (PDF)