Afbeelding van voorkant van winkel Industrieel Klimmen met verhuur van valbeveiliging

Veiligheidsscan & Advies

Werken of redden op hoogte, of in besloten ruimtes, roept veel vragen op:

 • Wanneer moet ik extra maatregelen nemen?
 • Is het gebruikte materiaal adequaat?
 • Hoe zit het met training?
 • Sluiten mijn procedures aan bij mijn werkzaamheden?
 • Is mijn RI&E nog volledig en actueel?
 • en meer…
 • Industrieel Klimmen helpt je graag verder met dit soort vragen.

Veiligheidsscan & advies

Doordat we merkten dat veel organisaties met hetzelfde type vragen worstelden, hebben we daar een product voor ontwikkeld: de veiligheidsscan. De veiligheidsscan is een inventarisatie van de stand van zaken binnen je organisatie met focus op werken en redden op hoogte of in besloten ruimtes. Het eindproduct van de scan is een rapport wat je inzicht geeft in hoe jouw organisatie ervoor staat, en een lijst met prioriteiten om op te pakken en te verbeteren.

Voor algemene vragen kun je altijd vrijblijvend en kosteloos contact met ons opnemen. We hebben veel parate kennis en die delen we graag met je. Als wij het zelf niet meteen weten, dan helpen we je graag verder richting iemand die jouw vraag wel kan beantwoorden.

Wil je meer weten? Kijk dan op onderstaande tabbladen Veiligheidsscan en Advies.

Veiligheidsscan
Advies

Veiligheidsscan

Veiligheidsscan

Flexibel product

De veiligheidsscan is een flexibel product, wat we afhankelijk van de grootte van de organisatie inmiddels aangeboden hebben variërend van 4 uur tot 4 dagen. De veiligheidsscan wordt uitgevoerd door een MVK (Middelbaar Veiligheidskundige) of HVK (Hoger Veiligheidskundige), al naar gelang de behoefte van jouw organisatie.

Vraag je je af of onze veiligheidsscan geschikt is voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Werkwijze

 1. Middels een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek zullen we jouw behoeften duidelijk in kaart brengen.
 2. Aan de hand van jouw informatie brengen we een offerte uit waarmee je een duidelijk beeld krijgt van de te verwachten investering in tijd en geld, en waarmee je duidelijk krijgt welke deliverables je aan het einde kunt verwachten.
 3. Indien jouw vraag omvangrijk is, zullen we deze aanbieding in verschillende mijlpalen onderverdelen. Je hebt bij iedere mijlpaal de mogelijkheid om bij te sturen of zelfs af te zien van verdere voortgang. Hierdoor hou je controle.
 4. De veiligheidsscan zal uitgevoerd worden. De vorm hiervan zal per vraag en per organisatie verschillend zijn. Vaste onderdelen zijn in ieder geval een locatiebezoek en een beoordeling van de relevante huidige veiligheids- en kwaliteitsdocumentatie.
 5. Binnen 14 dagen na afloop van de veiligheidsscan ontvang je een volledig rapport met daarin bevindingen en aanbevelingen. Dit rapport helpt je om prioriteiten te stellen bij de verdere aanpak van de besproken thema’s.
 6. En verder…? Hierna is het aan jou; wij assisteren je graag verder als dat gewenst is, maar je bent tot niets verplicht. Wens je meer advies? Lees dan ook het volgende tabblad voor een overzicht van de mogelijkheden.

Advies

Advies

Worstel je met een veiligheidsvraagstuk? Heb je behoefte aan advies?

Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. We helpen je graag verder met advies óf met het doorsturen naar iemand die je beter advies kan geven.

Advies over alledaagse vraagstukken

Onze verkoopadviseurs, keurmeesters en trainers hebben veel kennis van alledaagse vraagstukken. Ze adviseren je graag over industry best practices en over veelgebruikte oplossingen voor knelpunten. Doordat we dagelijks veel mensen spreken uit de wereld van hoogtewerk, weten we goed wat er speelt.

Diepgaander advies

Sommige specifieke vraagstukken vereisen meer kennis, specifiek onderzoek, of diepgaander advies. Voor zulke vragen werken wij samen met een aantal doorgewinterde veiligheidskundigen die goed thuis zijn in werken en redden op hoogte. Deze professionals ondersteunen jouw organisatie graag en zorgen voor rust van geest.