GWO Wind Limited Access – Onshore
GWO Wind Limited Access – Onshore
De GWO Wind Limited Access Onshore training is door de Global Wind Organisation eind 2022 toegevoegd aan het trainingscurriculum. Bedoeld voor niet frequente bezoekers van windturbines op land (minder dan zes keer per jaar). De WLA onshore training creëert bewustzijn van de gevaren en een beeld van de werkomgeving.
In één dagdeel ga je alle belangrijke onderdelen af als:
Theorie (ca 1.5 uur)
- Beeldvorming windturbine omgeving
- Gedrag in een windturbine omgeving
- Menselijke factoren voor gevaar
- Gevaren
- Brand bewustzijn
- Levensreddende handelingen
- Evacuaties
Praktijk (ca 2 uur)
- Aantrekken van PBM’s
- Veilig verplaatsen (basis principes van werken op hoogte)
- Introductie in laddersystemen
- Evacuatie
De training is bedoeld voor:
- Niet frequente bezoekers van windturbines (<6 keer per jaar)
- Windturbine eigenaren
- HSE’ers
- Kantoormedewerkers
- Geïnteresseerden
Na de training:
Bij succesvol afronden van de training ontvang je een certificaat en koppeling in WINDA.
Je bent in staat een windturbine te bezoeken onder begeleiding van 2 personen met geldige GWO BST (basis trainingen Manual Handling, Fire Awareness, First Aid & Working At Heights).
Het certificaat is 2 jaar geldig.
Staat jouw gewenste datum hier niet tussen? Neem dan contact met ons op; er is veel mogelijk!
Impressies
GWO
GWO is een organisatie die een wereldwijde trainingsstandaard voor de windindustrie heeft ontwikkeld. GWO staat voor Global Wind Organisation. Klik hier om naar de website van GWO te gaan.
Tegenwoordig wordt bijna altijd om een GWO-certificaat gevraagd als je in of om een windturbine aan het werk gaat, in Nederland of in andere landen op de wereld.
Heeft jouw werk niets met windturbines te maken? Dan kan het goed zijn dat een van onze andere trainingen meer geschikt is voor jou!
Als je nog geen geldig GWO-certificaat hebt (of als jouw certificaat verlopen is), zal je een basistraining moeten volgen. Voor een aantal modules betekent dit dat de training dan wat uitgebreider is en wat langer duurt in vergelijking met refresher training.
Refresher training mag je alleen volgen als je op dat moment nog beschikt over een geldig GWO-certificaat. Als je binnen 2 maanden voor het verlopen van je huidige certificaat een refresher training volgt, is de geldigheid van je nieuwe certificaat 2 jaar vanaf de oorspronkelijke einddatum van je certificaat. Zo “verlies” je dus geen geldigheidsduur door netjes op tijd een refresher training te volgen.
WINDA is de naam van de database waarin je GWO trainingsgegevens staan opgeslagen. De gegevens in WINDA zijn leidend voor de geldigheid van je certificaten.
Bij je eerste GWO training zal je gevraagd worden om een WINDA ID aan te maken. Dit WINDA ID blijft de rest van je leven van jou, ook als je bijvoorbeeld van werkgever wisselt.
Als je certificaat voor een bepaalde trainingsmodule verlopen is, zal je opnieuw een basistraining voor die module moeten volgen.
Soms levert dit wat onbegrip op als een certificaat maar een paar dagen verlopen is, of als iemand al erg ervaren is in de windindustrie. We begrijpen die frustratie goed, maar helaas kunnen wij hier niets aan veranderen omdat GWO deze regels heeft bepaald en dit door registratie in de WINDA database ook nauwlettend in de gaten houdt. Het is dan ook zaak om op tijd een refresher training in te plannen!
We denken natuurlijk wel graag met je mee over hoe we het een en ander zo soepel mogelijk voor je kunnen inplannen.
GWO stelt dat certificaten maximaal 2 jaar geldig zijn. Het kan evengoed wel zijn dat een bepaalde opdrachtgever of een bepaald land soms strengere eisen stelt.
Zo stelt bijvoorbeeld Duitsland dat de GWO Working at Heights jaarlijks herhaald moeten worden, ondanks dat je GWO certificaat een geldigheid van 2 jaar aangeeft.
Helaas hanteerd GWO een einddatum tot wanneer je certificaat geldig is en niet tot en met wanneer het certificaat geldig is. Als je certificaat verloopt op bijvoorbeeld 5 februari, dan moet je voor deze datum een refresher gedaan hebben. Je kan het certificaat dus tot en met 4 februari dat jaar verversen.
Nee, helaas. De GWO refresher trainingen mag je alleen volgen als je in het bezit bent van een geldig GWO certificaat.
Vaak is het ook zo dat de gebruikte materialen en technieken in non-GWO trainingen anders zijn dan GWO trainingen.
Algemeen
De meeste trainingen beginnen om 08:00u. Onze voordeur gaat open vanaf 07:30u en vanaf dan ben je hartelijk welkom voor een kopje koffie.
Zowel voor het trainingscenter als voor onze shop in IJmuiden zijn ruimvoldoende parkeergelegenheden.
Je kan gemakkelijk met de trein naar NS station Wormerveer komen. Vanaf daar is het wat lastiger met OV. Als je ons in de dagen ervoor belt, dan komen we je ophalen!
Wij verzorgen de lunch voor je. Aan het begin van de dag krijg je een keuzelijst waarop je je lunchvoorkeur voor die dag kan aangeven. Als het lunchtijd is, staat jouw bestelling voor je klaar!
Ja, dat kan tot een week van tevoren (meer dan 5 werkdagen). Onze annuleringsvoorwaarden zijn als volgt:
- Tot 5 werkdagen voor aanvang kan je kosteloos annuleren
- Binnen 5 werkdagen voor aanvang wordt 50% berekend
- Binnen 2 werkdagen voor aanvang wordt 100% berekend
Je hoeft niet veel mee te nemen naar de training. Het belangrijkste is:
- een identificatiebewijs (ID-kaart, rijbewijs, paspoort)
- stevig schoeisel
De rest wordt door ons verzorgd.
Na je inschrijving ontvang je ook nog een informatieblad waarin we dit ook nog een keer duidelijk vermelden.
Standaard worden onze trainingen in het Nederlands gegeven.
Training in andere talen zijn op aanvraag ook mogelijk. Neem in dit geval contact met ons op voordat je je aanmeldt.
Nee, je hebt geen officiële medische keuring nodig.
We vragen je wel om voorafgaand aan de training een verklaring in te vullen waarin je aangeeft dat je fit bent om aan de training deel te nemen. Jij kent je eigen lichaam tenslotte het beste! Om veilig te trainen mag de deelnemer niet zwaarder zijn dan 125kg. Verder kunnen de volgende condities een extra risico opleveren bij deelname aan onze trainingen:
- Astma of andere afwijkingen van de luchtwegen;
- Epilepsie, duizeligheid, flauwvallen of andere aanvallen;
- Hartklachten of pijn in de borst;
- Evenwichtsstoornissen of problemen in de oren;
- Claustrofobie of hoogtevrees;
- Een afwijkende bloeddruk;
- Diabetes;
- Een pacemaker of een defibrilator;
- Artrose, osteoarthrose of andere aandoeningen aan het bewegingsapparaat die de mobiliteit
beïnvloeden; - Allergieën (bv. bijen, wespen, spinnen);
- Recente operaties;
- Psychologische aandoeningen of contactstoornissen;
- Alcohol of drugsgebruik;
- Elke andere medische diagnose of afhankelijkheid van medicijnen die van invloed kunnen zijn op het concentratie- en/of beoordelingsvermogen
Heb je twijfels over je medische geschiktheid? Neem dan zeker wel contact op met een arts.
Bij je inschrijving hoef je nog niet meteen te betalen.
Voor de meeste trainingen geldt dat we na afloop van de training een factuur zullen sturen.
Voor IRATA trainingen vragen we wel een aanbetaling, maar ook die hoef je niet meteen bij inschrijving te betalen. Je krijgt ook hiervoor een factuur.
Hoogtevrees is heel menselijk. Het is zelfs gezond dat je dit hebt. De meeste mensen hebben een bepaalde vorm van hoogtevrees, al zal het voor sommigen wat heviger zijn dan voor anderen.
Onze trainers helpen je stap voor stap vertrouwd te raken met de materialen en de technieken. Je zal zien dat je zelfvertrouwen daarvan groeit, en dat je angst daardoor afneemt. Daarnaast zul je bij ons nooit iets hoeven doen wat je echt niet wil doen; jij bent dus de baas!
Wat ons betreft ben je dan ook hartelijk welkom, ook als je hoogtevrees hebt.